Претрага
Close this search box.

Palata Vizantija-Bogoslovija

Stanovi bez provizije!

Prodaja stanova na Bogosloviji u novogradnji u blizini hale Pionir.

Od 38m² do 108m²

Bogoslovija

Avg. 2025. god.

Cena od 2.450 EUR/m2 + PDV

O LOKACIJI OBJEKTA 

Bogoslovija – Novogradnja – Palata Vizantija

Palata Vizantija je smeštena u srcu Beograda, u šarmantnom naselju Bogoslovija, na samo par koraka od legendarne hale Pionir, otkrićete pravi dragulj – veličanstvenu Palatu Vizantiju. Ovo arhitektonsko remek-delo je više od same zgrade; to je bezvremenski dokaz elegancije i sofisticiranosti.

Palata Vizantija ponosno stoji, a njena fasada je ukrašena složenim detaljima i kitnjastim elementima koji odaju počast veličini vizantijske umetnosti i dizajna. Dok nežni zraci sunca ljube njegove veličanstvene zidove, oni kao da oživljavaju toplim, zlatnim sjajem, bacajući čaroliju na sve koji ga vide.

Sama lokacija je san za urbane stanovnike i ljubitelje kulture. U neposrednoj blizini, živahna hala Pionir je domaćin uzbudljivih sportskih događaja, klizanja i zabave, što osigurava da ste u centru svih akcija. Ulice Bogoslovije su obeležene ušuškanim kafićima, bujnim zelenim parkovima i šarmantnim buticima, što ga čini savršenim mestom za uživanje u spokoju susedstva.

Palata Vizantija, u srcu Bogoslovije, više je od zgrade za prodaju; to je prilika da budete deo živog remek-dela, prilika da prigrlite veličinu istorije Beograda i njegovu uspešnu sadašnjost. To je mesto gde se prošlost i sadašnjost susreću u savršenoj harmoniji, nudeći vam priliku da kreirate sopstveno poglavlje u ovoj zadivljujućoj priči.

SADRŽAJI U BLIZINI OBJEKTA PALATE VIZANTIJA

Bogoslovija – Novogradnja – Palata Vizantija

Hala Pionir

2 min.

Centar Bogoslovije

3 min.

Mašinski fakultet

12 min.

Elektro Tehnički fakultet

14 min.

Pravni fakultet

18 min.

Tašmajdan

19 min.

Narodna skupština

20 min.

Slavija

20 min.

O PROJEKTU

Bogoslovija – Novogradnja – Palata Vizantija

Palata Vizantija - Bogoslovija

Objekat će biti izgrađen od kvalitetnih i ekološki bezbednih materijala, odlično izolovan i veoma dopadljive fasade. Ulazi u poslovni i stambeni prostor biće potpuno odvojeni.

Stambeni prostor ima dve lamele sa dva ulaza, dva stepeništa i četiri lifta

Lukovi će biti obloženi fasadnom ciglom na tri poslovne etaže zgrade koje će predstavljati stil vizantijske i srednjevekovne srpske ahritekture po kome cela zgrada sa ponosom nosi ime – Palata Vizantija.

Unutrašnjost Palata Vizantija je simfonija raskoši i udobnosti, gde je svaki prostor promišljeno osmišljen da prepusti vašim čulima. Enterijer je harmoničan spoj modernog luksuza i klasične veličine, stvarajući ambijent koji je i kraljevski i privlačan. Od trenutka kada zakoračite u njegovo veliko predvorje, bićete preneti u svet u kome je svaki detalj pažljivo kuriran kako bi vam ponudio prefinjeno iskustvo.

Pored stanova objekat Palata Vizantija će u ponudi imati poslovne prostore i garaže o čemu možete dobiti informacije na upit.

OPREMA STANOVA

Grejanje
Energetski pasoš
Klima
Lift
Interfon
Video nadzor

KONSTRUKCIJA

Spratnost lamele ”1” je 3Po+P+9+Ps dok je spratnosti lamele ”2” 3Po+P+8+Ps. Objekat je u osnovi pravilnog oblika. Konstruktivni sistem je skeletni, ojačan armiranobetonskim platnima. Konstruktivni sklop projektovane zgrade čine: Armiranobetonske ploče su debljine 20 – 25 cm kao međuspratna konstrukcija, oslonjene na AB grede, stubove i zidove od armiranog betona. Glavni noseći vertikalni element konstrukcije čine armiranobetonska zidna platna i stubovi, debljine 20-60 cm, dimenzija i oblika prema statičkom proračunu. Temeljna konstrukcija: armiranobetonska ploča d=70 cm Spoljni zidovi su od blokova 20cm sa izolacijom 15cm od kamene vune. Pregradni zidovi su delom opekarski, a delom od gips-kartonskih ploča.

MEĐUSPRATNA KONSTRUKCIJA

Međuspratnu konstrukciju čine armiranobetonske prenapregnute ploče debljine 20-25cm. Armiraju se mrežastom armaturom MAR 500/560 ili B500B . Oko otvora i ispod zidova ispune izvode se ojačanja u debljini ploče, širine prema statičkom proračunu, armirana armaturom B500B. Sve grede – natprozornici i nadvratnici se armiraju armaturom RA B500B, u svemu prema statičkom proračunu. U delu ploče iznad podruma izvode se armiranobetonske grede visine 60cm, kao ojačanja koja prihvataju stubove i zidove prizemlja.

VERTIKALNI ELEMENTI KONSTRUKCIJE


Glavni noseći vertikalni element konstrukcije čine armiranobetonska zidna platna i stubovi. Svi stubovi se armiraju čeličnom armaturom, dimenzija prema statičkom proračunu. Armiranobetonska platna se armiraju čeličnom mrežnom armaturom. Na ukopanom delu objekat se oslanja na armiranobetonske zidove debljine 20cm, armirane mrežnom armaturom.


KONSTRUKCIJA TEMELjA


Objekat se fundira na armiranobetonskoj temeljnoj ploči debljine 70cm. Ploča se armira mrežastom armaturom B500. Na delu ploče ispod stubova i zidova, postavlja se dodatna armatura , zbog sigurnosti od probijanja ploče. Odstupanja od projekta konstrukcije, prilikom izvođenja, nisu dozvoljene bez pisane saglasnosti projektanta.

MATERIJALIZACIJA

Spoljašnji zidovi:
Za spoljašnje zidove, predviđaju se blokovi 20cm, 15cm izolacija (kamena vuna) a kao završna obrada na jednom delu zgrade nanosi se kontaktna fasada, a na drugom delu postavljaju dekorativne listele opeke. Bočna i zadnja fasada oblažu se kontaktnom fasadom preko izolacije od kamene vune i završnim slojem od dekorativne cigle. 

Unutrašnji zidovi:
Unutrašnji zidovi koji dele stanove se izrađuju od Ytong Fono blokova d=20cm, dok su svi ostali zidovi od opeke d=12cm. Zidovi se malterišu i boje poludisperzivnim bojama. Sanitarni čvorovi i delovi zidova kuhinja oblažu se granitnom keramikom.

Betonski zidovi oko stepeništa se posle gletovanja obrađuju disperzionom bojom ili oblažu granitnom keramikom u zavisnosti od vrste i namene prostorija. Ventilacioni kanali se obziđuju opekom na kant ili obložu gips-kartonskim pločama.

Podovi: U podzemnoj etaži je predviđen epoksidni premaz. Podovi zajedničkih prostorija se obrađuju u skladu sa namenom u cementnoj košuljici ili granitnoj keramici.

Završna obrada podova u stanovima je parket u sobama i hodnicima, i granitna keramika u ulaznom delu, kuhinji, toaletima i kupatilima. Na terasama je predviđena protivklizna keramika. Svi podovi u stanovima su obrađeni višeslojno, sobe imaju zvučnu izolaciju. Podovi u svim sanitarnim čvorovima kao i u na lođama i balkonima se hidroizoluju polimer-cementnim premazima.

Plafoni: Plafoni se malterišu, gletuju i finalno boje disperzivnom bojom. Spušteni plafon u prizemlju, prvom i drugom spratu predviđa se u sistem gipskartonskih ploča na metalnoj potkonstrukciji.

Protivklizna keramika je predviđena u prostorima za komunikaciju: ulazni vetrobran, stepeništa i hodnici.

Prozori i spoljašnja vrata: Ulazna vrata, balkonska vrata i prozori su od 6-komornih PVC profila u beloj boji. Zastakljeni su trostrukim staklo paketom od niskoemisionog ravnog stakla. Opremaju se kompletnim okovom u skladu sa šemama bravarije i stolarije. Na ulazima u garažni prostor su predviđena garažna segmetna vrata od čeličnih profila sa poliuretanskom ispunom krila.

Unutrašnja vrata:
Vrata u vetrobranu su od PVC profila, zastakljena ravnim niskoemisionim staklom. Ulazna vrata u stanove su sigurnosna vrata sa potkosntrukcijom od metalnih profila, obložena medijapanom bojenim poliuretanskom bojom po izboru projektanta. Vrata su snabdevena svim potrebnim kvalitetnim okovom. Vrata u stanovima rade se sa konstrukcijom od punog drveta, obložena medijapanom sa završnim slojem furnira po izboru projektanta. Vrata su snabdevena svim potrebnim kvalitetnim okovom.

PP vrata: Protivpožarna vrata su od čeličnih profila, obložena limom završno obojena u boji po izboru projektanta. Vrata su snabdevena kvalitenim okovom, kvakom otpornom na požar i sa automatom za zatvaranje.

Ograde: Ograde na terasama su od čeličnih profila i flahova. Ograda je obojena u crnu boju, sa zaštitnim premazom.

Krov:
Predviđen je neprohodan ravan krov sa svim potrebnim slojevima termo i hidroizolacije. Terasa povučenog sprata nastala povlačenjem fasadnih ravni izvodi se u slojevima koje zahteva ravan prohodni krov, sa termoizolacijom od kamene vune, slojem za pad, hidroizoalcijom i završnom obradom. Odvodnjavanje je rešeno vertikalnim olucima.

HIDRO, TERMIČKA I ZVUČNA ZAŠTITA

Hidroizolacija
Predviđena je hidroizolacija na sledećim mestima:
– na obodnim zidovima podzemnih etaža,
– na terasama,
– u sistemu krovne konstrukcije,
– na podovima kupatila i toaleta.

Termoizolacija
Predviđena je termička izolacija tvrdim pločama kamene vune, svih horizontalnih i vertikalnih površina prema spoljnom i unutrašnjem negrejanom prostoru. Vrsta i debljina termoizolacije je definisana u skladu sa parametrima iz eleborata građevinske fizike.

Zvučna izolacija
Predviđena je akustična izolacija na sledećim mestima:
-u podovima (ispod cementne košuljice) – sistem plivajućeg poda,
-u zidovima između dve stambene jedinice (betonski blok),
-u zidovima prema liftovskom oknu i svim zajedničkim prostorijama ( vertikalnim i horizontalnim komunikacijama).
Vrsta i debljina akustične izolacije je definisana u skladu sa parametrima iz eleborata građevinske fizike.

 

DINAMIKA PLAĆANJA

Bogoslovija – Novogradnja – Palata Vizantija

Rezervišite stan na vreme uplatom depozita od 1.000 evra. Uplatom depozita stičete pravo i obavezu da u roku od 7 dana od dobijanja građevinske dozvole (što se očekuje oko 15. jula) sklopite ugovor o kupovini željenog stana uz uplatu avansa od najmanje 20%

Cena neto kvadratnog metra stana u zgradi Palata Vizantija iznosi od 2.450 do 3.000 evra, u zavisnosti od dinamike plaćanja.

Postoji mogućnost da kupci kojima je ovo prva nekretnina u vlasništvu izvrše povraćaj plaćenog PDV-a, uz ispunjenje uslova propisanih zakonom, dok ostali plaćaju PDV 10%, odnosno dodatnih 240-300 evra po m2. Uz kupovinu svakog stana obavezna je kupovina jednog garažnog mesta po ceni od 15.000 evra + PDV 20%, tj. po ukupnoj ceni od 18.000 evra.

Stan je moguće kupiti i na kredit. Mi Vam nudimo povoljnije kreditne uslove kod pojedinih banaka.

Palata Vizantija render

Kako izgleda Vaš Vaš savršen stan?

OBJEKAT NA BOGOSLOVIJI
Lamela 1

presek

Stan S22

1.Ulaz4.68 m2
2.Kuhinja5.10 m2
3.Dnevna soba14.61 m2
4.Spavaća soba8.02 m2
5.Kupatilo4.67 m2
6.Terasa1.54 m2
Ukupna površina38.62 m2

Položaj stana

slika

presek

Stan S85

1.Ulaz4.67 m2
2.Kuhinja3.73 m2
3.Dnevna soba17.67 m2
4.Master soba11.34 m2
5.Kupatilo4.47 m2
6.Terasa3.57 m2
Ukupna površina45.46 m2

Položaj stana

slika

 

 

Lamela 2

presek

Stan S37

1.Ulaz4.71 m2
2.Kuhinja4.26 m2
3.Dnevna soba20.84 m2
4.Spavaća soba10.40 m2
5.Kupatilo4.44 m2
6.Terasa2.81 m2
Ukupna površina47.47 m2

Položaj stana

slika

 

presek

Stan S18

1.Ulaz4.71 m2
2.Kuhinja4.28 m2
3.Dnevna soba20.84 m2
4.Spavaća soba10.15 m2
5.Kupatilo4.40 m2
6.Terasa3.17 m2
Ukupna površina47.55 m2

Položaj stana

slika

POTRAŽITE NAŠ PROJEKAT NA GOOGLE MAPI

Bogoslovija – Novogradnja – Palata Vizantija

Tehnička specifikacija

Preuzmite tehničku specifikaciju objekta u PDF formatu.

Katalog stanova

Preuzmite katalog stanova u PDF formatu.

podeli sa prijateljima

Zahtev za prezentaciju