Претрага
Close this search box.

Kako da selidba bude prijatno iskustvo?

Kako da selidba bude prijatno iskustvo?

Preseljenje iz jedne u drugu nepokretnost je u većini slučajeva promena koja prija, jer označava novi početak, ali takođe i stresna situacija. Vrlo često selimo se iz jednog u drugi stan u kratkom roku, zbog toga je veoma važno dobro se pripremiti za selidbu kako se ista, ne bi pretvorila u problem.

Kako da selidba bude prijatno iskustvo?
Ko se seli, taj se ne veseli.

Evo nekoliko saveta kako da se uz što manje napore pripremite za selidbu u svoj novi dom:

1. Ostavite stari stan u urednom stanju. Ne zaboravite da novim vlasnicima predate ključeve stana, sandučeta, garaže, ulaznih vrata ili dvorišne kapije, podruma i drugih prostorija, ako postoje.

2. Selidba je idealna prilika da se rešite stvari koje vam nisu više potrebne. Nameštaj koji ne nameravate poneti u novi stan, možete ostaviti novim stanarima Vašeg starog stana, ukoliko se tako dogovorite, prodati ili pokloniti, ukoliko novi stanari zahtevaju da se stan sasvim isprazni. Prenos stvari i nameštaja koji Vam nije neophodan ili ga prosto ne želite više, može samo da Vam predstavlja dodatni trošak, zato isplanirajte unapred šta želite da vidite u svom novom domu.

3. Na vreme pripremite ambalažu. Pored torbi i kofera koje imate u kući, biće Vam neophodna i druga ambalaža za pakovanje. Proverite dimenzije svih stvari, paketa i nameštaja pre nego što krenete sa selidbom. Na taj način ćete napraviti plan troškova koji Vas očekuju prilikom prenosa stvari.

4. Pravilno zapakujte stvari. Mekše stvari se najbolje pakuju u vakuum kese, dok je za čvrste predmete najbolje nabaviti kutije različitih veličina. Obratite pažnju na to da lomljive stvari treba zaštititi – to možete učiniti tako što ćete ih pre pakovanja zamotati u tkaninu ili prekriti pucketavom (air bubble) folijom. Takođe, sve kutije i pakete sa lomljivim predmetima obavezno naznačite, kako bi ekipa koja je zadužena za prenos mogla da obrati pažnju

5. Temeljno očistite stan u koji se useljavate. Ukoliko je bilo radova u stanu pre useljenja, veoma je važno da sve bude pravilno dezinfikovano pre unosa stvari i nameštaja.

6. Zakažite termin preseljenja sa agencijom za selidbe unapred. Kad se sve na vreme dogovori, možete biti spokojni i sigurni da će Vaša selidba teći kako ste i planirali, bez kašnjenja prilikom napuštanja starog stana i drugih neprilika.

Ne znate kome biste se obratili za uslugu preseljenja? Mi imamo preporuku za Vas!

Uz Magnatovu karticu pogodnosti, možete ostvariti popust na usluge preseljenja, ali i na druge usluge prilikom opremanja Vaše nove nepokretnosti. Proverite šta su naši partneri pripremili za Vas!

Kako da selidba bude prijatno iskustvo?
Odaberite proveren tim za selidbu po našoj preporuci. Alisa selidbe!

 

Prethodne objave