Претрага
Close this search box.

Prednosti nekretnine sa velikom terasom

Prednosti nekretnine sa velikom terasom

Velika terasa DA ili NE?

Prilikom kupovine stanova veoma često se daje prednost nepokretnostima koje imaju terasu u odnosu na one koje su bez nje. Međutim, neretko smo skloni da se zadovoljimo i manjim terasama koje koristimo više kao skladište nepotrebnih stvari, nego što zaista uživamo u njoj, ne koristeći sve pogodnosti koje bi nam velike terase donele.

Nekretnine sa velikom terasom
Lep pogled i sunčan dan

Evo nekoliko ideja za unapređivanje namena velikih terasa:

  1. Otvoreni dnevni boravak. Boravak na otvorenom sigurno mnogo više prija, barem u prolećnim i letnjim danima, ali i u ranu jesen. Ukoliko Vam je dosadio nameštaj Vaše dnevne sobe, sad je pravi trenutak da se na neko vreme odmorite od njega jednostavnom baštenskom garniturom ili lazybeg-ovima. Ako terasa nije sasvim zatvorena, možete za početak postaviti neki običan suncobran ili tendu koji će poslužiti da Vas zaštiti u satima kad je sunce jako. Lepa je promena kad sa svojim gostima možete popiti kafu na terasi, a ova opcija je odlična i za pušače, jer ne postoji bojazan da će nameštaj i zidovi upiti miris duvanskog dima. Pored toga, velika terasa može da Vam zameni i radnu sobu i to je veoma prijatno rešenje za sve one koji rade od kuće, jer se sa svojim laptopom možete jednostavno preseliti napolje!
  2. Dvorište na spratu ili krovu! Zašto od svoje terase ne biste napravili zelenu oazu za uživanje? U urbanim sredinama zelenilo je dragoceno, zato što ublažava letnje vrućine, a to se naročito oseti kad se na krovnim terasama napravi bašta. Stvoriti svoj hlad je izuzetno važno, posebno ako se odlučite za stan u centralnim gradskim sredinama. Pored sezonskog cveća, uvek možete posaditii neku od vrsta koje opstaju cele godine, tako da će Vaša terasa uvek izgledati atraktivno i zeleno, čak i u zimskim mesecima.
  3. Čist vazduh za kućnog ljubimca. Velike terase pružaju mnogo veće prostranstvo ljubimcu za igranje i trčanje nego zatvorene prostorije stana.Iako šetnju ljubimca ne može da zameni boravak na terasi stana, velika terasa je jedna od odličnih opcija za igranje sa ljubimcem, jer se ne morate brinuti da li će se u nekoj igri oštetiti nameštaj, tepih ili zid.
  4. Umesto skladišta starih stvari, ostava za stvari koje koristite. Skloni smo tome da naružimo terase koristeći ih umesto nekadašnjih podruma za skladištenje starih i nepotrebnih stvari, kojih, umesto da se na vreme oslobodimo, gomilamo. Ako već posedujemo veliku terasu, možemo je iskoristiti za odlaganje, tako što ćemo je opremiti niskim nameštajem u koji možemo sigurno smestiti stvari koje koristimo, npr. alat, sredstva za negu cveća i biljaka itd. U ovom slučaju prednost velike terase je i ta što je možemo iskoristiti za čuvanje bicikla, električnog trotineta, dečjih kolica, drugih rekvizita i igračaka za decu i ostalih stvari za koje ne postoji adekvatna prostorija u objektu ili stanu.
  5. Rekreacija i vežbanje. Kada imate veliku terasu, više nemate izgovor da ne budete u formi! Na terasu možete smestiti prostirke za vežbanje, tegove, trake i druge sportske rekvizite, čak i sprave. Vežbanje na otvorenom je prijatnije i zdravije, a najidealnije je kad je u okviru Vašeg doma i kad ne morate trošiti dodatno vreme i novac na odlazak u teretanu.
Prednosti nekretnine sa velikom terasom
Krov sa baštom u Penthausu – Palata Cvijićeva

Dopada Vam se ideja da kupite stan sa velikom terasom? U ponudi imamo više takvih nepokretnosti na različitim lokacijama! Pozovite nas i zakažite prezentaciju stana koji će Vas oduševiti!

Magnat Real Estate Investments

Prethodne objave