Претрага
Close this search box.

Šta je to što neku nekretninu čini luksuznom ?

Luksuzne nekretnine

Da li samo cena određuje luksuz?

Mnogi su skloni tome da veruju da je neka nepokretnost, ukoliko je skupa, ujedno i luksuzna. Međutim, cena nije jedini uslov koji određuje luksuz i raskoš neke nepokretnosti.

Luksuzne nekretnine
Još sa ulaza je jasno da je neka nekretnina luksuzna

Faktori koji će sveukupno uticati na to da li će neka nepokretnost moći da se svrsta u luksuzne su sledeći:

  • Ekološki prihvatljiva lokacija – Savremeni čovek je sve više oseća probelem zagađenja koje mu donosi život u gradskoj vrevi.  Iz tog razloga se stanovi u industrijskim zonama bez mnogo zelenih površina teško mogu svrstati u luksuzne, bez obzira na sam kvalitet gradnje objekta. Čist vazduh i lep pogled iz stana, bilo da se on nalazi u gradskoj ili prigradskoj sredini, jeste nešto što je jedan od kriterijuma koji podižu vrednost same nepokretnosti.
  • Povezanost s drugim delovima grada – Povezanost sa saobraćajnicama i dobro organizovani prevoz izuzetno utiče na udobnost života, naročito ako se nepokretnost nalazi izvan centra grada. Svako od nas veoma ceni svoje vreme i želeo bi da sate provedene u saobraćajnim gužvama smanji na najmnaju neophodnu meru  i to vreme iskoristi na mnogo bolji način.
  • Izdvojenost – Ljudi danas visoko cene svoju privatnost, ali i bezbednost. Objekat ili naselja sa oraganizovanim obezbedjenjem, stalnim održavanjem unutrašnjosti, ali i okoline, kao i video nadzorom jesu jedan od uslova da se nepokretnost može smatrati luksuznom. Mir i sigurnost stanara je jedan od prioriteta prilikom izgradnje luksuznih kompleksa.
  • Sopstvena infrastruktura – Danas stanari luksuznih stambenih kompleksa insistiraju na većem broju dodatnih sadžaja u neposrednoj blizini stanovanja. Zasebna teretana, sportski tereni, bazen, ali i spa centri, vrtići, različiti restorani u kojima će imati vrhunsku uslugu čine neizostavn sadržaj takvih naselja.
Luksuzne nekretnine
Privatno parče mora u Vašem dvorištu – Bazen
  • Jedinstvena arhitektura – Arhitektonski dobro projektovan objekat je nešto što će odmah privući pažnju svojom posebnošću. Zato investitori veoma često angažuju eminentne dizajnere i arhitekte koji će novom objektu dati poseban pečat i prepoznatljivost.
  • Prostranost – Životni prostor u kom nećete imati mesta za stvari ni za goste, gde će Vam biti tesno ako dovedete kućnog ljubimca i u kom ćete se osećati skučeno, ne može se svrstati u luksuzni. Pod tim se podrazumeva ne samo velika korisna površina same stambene jedinice, već i visina plafona, površina terasa, kuhinje i kupatila, kao i prostor oko samog objekta i naravno – posebna parking mesta!
Luksuzne nekretnine
Luksuz se odmah primeti u prostranom prostoru i fenomenalnom pogledu
  • Smart home sistemi – U današnje vreme je gotovo nezamislivo da se ne koriste pogodnosti visoke tehnologije i u stanovanju. Iako nije svaka „pametna“ nepokretnost ujedno i luksuzna, ugradnja smart sistema je nešto što sigurno povećava udobnost stanara.
Luksuzne nekretnine
Pametni sitemi koji rade umesto svog domaćina – SMART HOME

Važno je napomenuti da svi ovi faktori sami za sebe mogu da budu prednosti, ali pojedinačno nikako ne određuju neku nepokretnost kao luksuznu. Postoji još nekoliko uslova koji moraju biti ispunjeni da bi se nepokretnost smatrala luksuznom.

Ako Vas zanimaju luksuzni stanovi i kuće u zemlji i inostranstvu, možete nam se obratiti i naš stručni tim će vam ponuditi nepokretnost koja će ispuniti sve Vaše zahteve. Proverite kakve nepokretnosti mi nudimo!

 

Prethodne objave