Претрага
Close this search box.

Kako izabrati poslovni prostor u skladu sa delatnošću?

Kako izabrati poslovni prostor u skladu sa delatnošću?

ODABERITE MESTO GDE ĆE DA ŽIVI I RASTE VAŠ BIZNIS

Iako se čini da je ponuda poslovnih prostora i lokala na tržištu velika, one prave nepokretnosti koje će baš Vama odgovarati za razvoj Vašeg biznisa i biti udobne, kako Vama tako i zaposlenima i klijentima, nije nimalo lako odabrati. U ovom tekstu spremili smo za Vas nekoliko saveta kako da se brzo i jednostavno opredelite za poslovne prostorije u kojima ćete uživati.

PREPORUKE ZA PRAVILAN IZBOR POSLOVNOG PROSTORA:

  1. Definišite kriterijume po kojima ćete birati poslovni prostor. Šta je ono što će najviše uticati na Vaš odabir? Da li Vam je važnija lokacija od cene zakupa ili je, ipak, najbitnija struktura prostora (broj kancelarija, prostrana sala za sastanke, kuhinja, itd)?
  2. Zakažite gledanje lokala ili poslovnog prostora. Nekada smo skloni da odbacimo neku opciju samo zbog stereotipa, npr. zato što se neki prostor nalazi u staroj zgradi. Potrudite se i izdvojte vreme da odete i uverite se da li je zaista situacija nepremostiva i da li bi neke pojedinosti drastično uticale na Vaš posao.
  3. Centar ili periferija? Razmislite da li je isplativije zakupiti poslovni prostor do kog će svi zaposleni moći lako i brzo da stignu ili biste pre odabrali neku jeftiniju varijantu u zabačenom delu grada, ali za koji biste morali organizovati prevoz zaposlenima (što bi iziskivalo dodatne troškove).
  4. Uzmite u obzir zgrade u izgradnji. Nekada može veoma povoljno da se pronađu poslovne prostorije u zgradama koje još nisu završene, a prednost ovakvih lokala i poslovnih apartmana je u tome što ih u toku izgradnje možete prilagoditi svojim zahtevima.
  5. Da li Vam je neophodno jedno ili više parking mesta? Ovo je stavka koja će mnogima biti ključna prilikom odlučivanja. Ukoliko Vaš posao zavisi od toga da li će klijenti moći udobno da stignu do Vas, bez dugotrajnog traženja parkinga, bilo bi dobro da razmislite o poslovnom prostoru koji ima svoj parking ili blizu kog bi moglo da se zakupi parking mesto po povoljnoj ceni. Takođe, ukoliko će Vam biti neophodno mesto za istovar ili utovar robe, pored parkinga, obratite pažnju i na sam prilaz zgradi.

 

Kako izabrati poslovni prostor u skladu sa delatnošću?Parking u centru grada je stavka o kojoj trebate da razmislite, pre nego što se odlučite za poslovni prostor

Imajte poverenja u svog agenta. Posrednici su tu kako bi Vam svojim iskustvom pomogli da suzite izbor. Agent će pažljivo saslušati Vaše želje i uskladiti ih sa potrebama Vašeg biznisa, tako da ćete brzo dobiti gotova rešenja. Zakažite sastanak sa našim agentima još danas, jer Vaš biznis ne sme da čeka!

Kako izabrati poslovni prostor u skladu sa delatnošću?

Prethodne objave