Претрага
Close this search box.

Pripremite svoju nekretninu za fotografisanje

Pripremite svoju nekretninu za fotografisanje

Da li ste se spremili za prodaju ili izdavanje stana?

Vi sigurno jeste, a da li je i stan spreman, to je tema o kojoj ćemo danas pisati

Kad se odlučimo za prodaju kuće ili stana, pozovemo svog agenta i dogovorimo vreme posete da bi se obavio prijem stana, čeka nas još jedan, dosta zahtevan zadatak: priprema enterijera za fotografisanje.

Fotografisanje stana
Fotografisanje stana

Atraktivne fotografije su podjednako važne bilo da oglašavamo nepokretnost za prodaju ili za iznajmljivanje. Kod oglašavanja nepokretnosti, fotografije igraju ključnu ulogu, od njih će zavisiti da li će naš stan privući pažnju kupcima i zato je veoma važno da unutrašnjost stana, ali i terase, dvorište i drugo, lepo sredimo.

Evo nekoliko saveta kako da to uradimo:

Kako bi fotografije ispale primamljive ne morate imati profesionalnu opremu ili angažovati profesionalnog fotografa, dovoljan je samo telefon kojim se može fotografisati.

Ne treba Vam profesionalni fotograf
Svetlo je Vaš saveznik, iskoristite ga

 

 

 

 

 

 

  • Iz vidokruga udaljite sve što je suvišno. Na taj način sve prostorije će izgledati urednije, ali i prostranije. Previše stvari po stanu kao što su obuća van cipelarnika, jakne na stolicama, prenatrpan radni sto i slično, odaju utisak stana u kom nema dovoljno mesta za odlaganje stvari, a ujedno ni za boravak.
  • Na stolovima ostavite samo neophodne detalje, npr. činiju s voćem, laptop, vazu s cvećem, knjigu; složite ukrasne jastučiće, prekrivače, dodajte neku sobnu biljku, vratite u ormar odeću koja je na krevetu ili stolicama, a dasku za peglanje i sušilicu za veš sklopite i pomerite iz kadra. Poslažite sudove u kuhinji i poređajte ih u kuhinjske elemente, a dečje igračke spakujte u korpu. Potrudite se da stvari u ostavi ili garderoberima budu složene na stelažama.
  • Vaše fotografije treba da pomognu kupcu da „oseti“ prostor i stekne dobar utisak o rasporedu prostorija. Napravite po dve fotografije soba, a po jednu za ostale prostorije, Uz to možete dodati i po jednu fotografiju terase, pogleda iz stana, dvorišta, parkinga, fasade zgrade.
  • Potrudite se da fotografije napravite na dnevnoj svetlosti, ali foto-aparat uvek usmeravajte suprotno od izvora svetlosti kako fotografije ne bi ispale tamne.
  • Kako bi fotografija ispala sveobuhvatna u manjim prostorijama, možete se u uglu iz kog se najbolje vidi prostorija popeti na stolicu prilikom fotografisanja.
  • Ne ustručavajte se da pomerite nameštaj prilikom fotografisanja kako bi se stekao bolji utisak o samoj prostoriji.
  • Svoju nepokretnost uvek želimo da prikažemo u najboljem svetlu, ali nikako nemojte retuširati fotografije ili koristiti programe kao što je Photoshop, kako se ne bi izgubila realna slika vaše nepokretnosti.

 

Uhvatite ceor kadar
Uhvatite ceo kadar

 

 

 

 

 

 

Ukoliko ne možete sami, uvek možete potražite pomoć agenta prilikom fotografisanja. Naši agenti su iskusni, što znači da su obišli veliki broj različitih nepokretnosti, te su samim tim stekli osećaj za prostor, pa Vas mogu posavetovati kako da što lepše predstavite svoj stan, kuću ili poslovni prostor.

Magnat Real Estate Investments

Prethodne objave