Претрага
Close this search box.

4 saveta za sve koji žele da investiraju u nekretnine

4 saveta za sve one koji žele da investiraju u nepokretnosti

U ovom tekstu bavićemo se temom investiranja u nepokretnosti. Na samom početku postavićemo Vam jedno hipotetičko pitanje, da dobijete na loto-u 100.000 EUR kako biste ih potrošili? Verujemo, lako 🙂

Teže pitanje je kako biste taj novac investirali i zato ćemo Vam dati 4 saveta za investiranje u nekretnine.

Ulaganje u nekretnine se smatra jednim od najisplativijih ulaganja. Činjenica je da je za početno ulaganje neophodno izdvojiti veći iznos sredstava, ali isplativost ulaganja je gotovo zagarantovana.

saveti za investiranje u nepokretnosti
Saveti za investiranje u nepokretnosti – Golden 22

Pozitivne strane ulaganja u nepokretnosti:

  • Dostupnost na tržištu velikog broja nepokretnosti za investiranje.
  • Profitabilnost – kod obračuna profitabilnosti postoji dvostruki prinos. Prvo možemo videti da rast cena nepokretnosti, može da i udvostruči uloženi kapital a takođe, prihodi od rentiranja nepokretnosti donose vlasniku nepokretnosti stabilne prihode na godišnjem nivou od 4% do10% od uloženog kapitala.
  • Pouzdanost održivosti cene nekretnina – dugoročno gledano cene nepokretnosti nikada nisu izgubile na ceni, vež naprotiv, cene su samo rasle.
  • Kod ulaganja nisu neophodna posebna znanja iz oblasti ekonomije i finansija samo izaberite pravog Agenta.

 

Postoji mnogo prednosti za investiranje u nepokretnosti, ali svemu tome treba mudro pristupiti i poslušati savet stručnjaka, a mi ćemo nabrojati u našem tekstu i objasniti svih 4 saveta za investiranje u nekretnine.

Saveti za investiranje u nepokretnosti - Central Palace
Saveti za investiranje u nepokretnosti – Central Palace

Savet br. 1 – Pažljivo odaberite nepokretnost za ulaganje

Jedan od četiri saveta za investiranje u nekretnine je pažljiv odabir nekretnine. Isplativost investicije skoro u potpunosti zavisi od toga koliko je nepokretnost u koju investirate tražena na tržištu. Ako se odlučite npr. za stambenu jedinicu koja nije tražena i atraktivna zakupcima ili budućim kupcima, bićete prinuđeni da obarate cenu a, a može se desiti i da ne budete u mogućnosti da lako prodate tu nekretninu. Takvo ulaganje može biti manje profitabilno u smislu povrćaja investicije.

Savet br. 2 – Istražite kakve se nepokretnosti traže na tržištu

Upoznajte se sa lokacijama i sa potražnjom nekretnina na određenom području pre kupovine. Opšte je poznato da je u velikim gradovima veća potražnja za manjim stanovima za iznajmljivanje, dok je u vangradskim sredinama lakše rentirati vilu ili u turističkim mestima apartmane.  Kupovinom takve nepokretnosti ulažete u sigurno, profit se povećava zbog rasta cena i visokih zakupnina.

Savet br. 3 – Uzmite u obzir mogućnost kupovine stana u izgradnji

Stanovi u izgradnji se u početnoj fazi prodaju po znatno nižim cenama, nego kad su u završnoj fazi. To znači da će u prvim godinama cena stanova u novogradnji rasti i isplativost biti izuzetno visoka.

Savet br. 4 – Krenite u investiranje postepeno i sa pouzdanim partnerima

Ukoliko se prvi put odlučujete na investiranje u nekretnine, najbolje je da se obratite iskusnom timu ljudi koji će vas sprovesti od početka do kraja kroz proces kupovine nekretnine.

Proverite zašto naša kompanija već 30 godina uspešno posluje na tržištu nepokretnosti i zašto je veliki broj zadovoljnih klijenata naša najbolja preporuka.

Prethodne objave